Relaties

Relaties

Schedule
June 15-16, 2019

Alles in ons leven draait om relaties: de relaties met vrienden, familie, collega’s en onszelf. In relaties zoeken we vaak naar verbondenheid, maar ook naar erkenning, waardering en liefde.

Wanneer we jong zijn, ontvouwt het leven zich spontaan. We leren spelenderwijs lopen, praten, ons creatief uiten, blokken bouwen en radslagen maken. We doen er niet ons best voor – het gebeurt simpelweg, op grond van aangeboren innerlijke impulsen.

De volwassenen in ons leven geven ons er regelmatig applaus en complimentjes voor. Door dit in wezen onschuldige gedrag, raken we langzaamaan verslaafd aan hun goedkeuring en waardering. Zo verdwijnt het besef dat we goed zijn van onszelf. Het gevolg is dat we buiten onszelf op zoek gaan naar de liefde en de waardering van de anderen, en dat we daardoor steeds minder goed in staat zijn om onszelf te waarderen en van onszelf te houden. 

Door te varen op de bevestiging van ander, vervangen we ons eigen innerlijke kompas. We gaan naar onszelf kijken door de spiegel van de buitenwereld. We gaan uit verbinding met onszelf. We kijken hoe de anderen op ons reageren, we checken hun reacties, we leggen hun woorden en hun blikken langs de meetlat. Krijgen we geen bevestiging, liefde of waardering, dan voelen we ons afgewezen, in de steek gelaten of miskend. 

Omdat we vergeten dat we de ander in al onze onschuld als kompas zijn gaan gebruiken, raken we het contact met onszelf kwijt. We zijn ervan overtuigd dat het aan de ander ligt, en we proberen de ander duidelijk te maken dat er iets op het gebied van liefde en waardering ontbreekt. Daarmee hopen we dat de ander zal veranderen, en dat onze pijn daardoor zal verdwijnen. 

Geeft de ander ons dan nog steeds niet wat we denken nodig te hebben, dan raken we in een vicieuze cirkel en voelen we ons ongelukkig, kwaad of vol verwijten, die ook naar binnen kunnen slaan, waardoor we onszelf niet goed genoeg vinden.

 

We gaan dit weekend onderzoeken hoe we van ons eigen innerlijke pad af raken, en hoe we weer in contact kunnen komen met onze eigen liefdevolle natuur.


About Presenters

Aafke Satyananda H

Aafke Satyananda Heuvink is gecertificeerd facilitator voor The Work van Byron Katie. Ze geeft op regelmatige basis workshops in Amsterdam en op locatie. Naast meditatie maakt The Work een belangrijk deel uit van haar leven. 

Additional Information

15 juni 2019 – 16 juni 2019
Zaterdag 10.00-17.00
Zondag 09.00-16.30

Ik heb verschillende workshops bij Aafke gevolgd, en elke keer weer ben ik verrast door de diepgang. Aafke leeft de Work echt. Ze heeft enorm veel ervaring, en ze heeft me vele stappen verder geholpen, vooral bij het opsporen van onderliggende overtuigingen en blinde vlekken. Haar workshops zijn echte aanraders. Ik kom graag weer naar de volgende!
Karin H., Amsterdam

Sinds ik workshops en sessies bij Aafke volg, is mijn leven op veel vlakken veranderd. Het is alsof alles moeitelozer is geworden. Ik voel me ook veel meer verbonden met mezelf en anderen.
Anna D., Utrecht

living-heart.nl
issshiatsu.be
info@issshiatsu.be
0032 33091702

Eco-Dojo Oude Baan 104 2390 Westmalle, Belgie
BE

€ 220,-
Vroege boekers (het bedrag overmaken voor 1 mei 2019): € 195,- 

Thee en 2 x veganistische macrobiotische lunch
Op de website issshiatsu.be vind je veel overnachtingsmogelijkheden.

12

Alle afzeggingen dienen schriftelijk per e-mail te worden ingediend bij info@issshiatsu.be. De voorwaarden voor opzegging zijn via het centrum in Westmall te verkrijgen.